Veelgestelde vragen
Op deze pagina geef ik antwoord op de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur gerust een mail naar Sander@meestersander.nl
FAQ
Het instructieboek is uitermate geschikt voor gebruik in de klas. Kinderen kunnen eenvoudig zelf een video opstarten. Het idee is ook ontstaan vanuit de behoefte om eenvoudig en snel instructievideo’s te kunnen bekijken.
Je kunt op het instructieboek je eigen video’s plaatsen. Je kunt maximaal 5 video’s tegelijk op het boek plaatsen. Achter elk getal een video. In deze video leg ik uit hoe dit werkt:
https://youtu.be/QYUtN4Ao6G4
De computer herkent het instructieboek als een USB stick. Je kopieert de videobestanden naar het instructieboek. Je kunt eenvoudig aangeven bij welk getal de video hoort. Dit doe je door het videobestand een naam te geven die begint met het getal waaraan je de video wilt koppelen. In deze video leg ik het stap voor stap uit: https://youtu.be/QYUtN4Ao6G4
Om een video op het instructieboek te plaatsen moet je het videobestand hebben. Er zijn speciale websites waarmee je video’s van YouTube kunt downloaden. Op deze manier kun je een video van YouTube op het instructieboek plaatsen.
Ga naar: https://instructieboek.meestersander.nl/?page_id=418 om de video’s te downloaden. Bij het bestellen van het instructieboek heb je een kortingscode ontvangen. Dit is ook het wachtwoord van deze pagina. Weet je het wachtwoord niet meer? Stuur gerust een mailtje naar Sander@meestersander.nl
Je ontvangt alle video’s die ook te vinden zijn op mijn instructiemuren. Ik heb al voor meer dan 10 thema’s een instructiemuur gemaakt met knutsels. Ook zijn er nu instructievideo’s voor robots en luisterverhalen.
Onder andere de volgende thema’s kun jij mee aan de slag:
- Herfst
- Sinterklaas
- Kerst
- Noord en Zuidpool
- Voertuigen
- Vliegtuigen
- Lente
- Zomer
- Beroepen
Robots en apps:
- Bee-bot
- Blue-bot
- Cubetto
- Greenscreenbox app
- Intelino
- Ozobot Bit +
- Ozobot Evo
- Piximakey – Stopmotion
- Sphero Indi
Daarnaast komen er in de komende periode nog verschillende luisterverhalen bij.
Je kunt het instructieboek inzetten bijvoorbeeld in de knutselhoek. Maar wat dacht je van de leeshoek. Plaats een video van een prentenboek op het instructieboek en de kinderen kunnen naar een digitaal prentenboeken kijken.
Er zijn ook scholen die het instructieboek meegeven aan kinderen met Nederlands als tweede taal die extra ondersteuning nodig hebben. Op het instructieboek staan dan video’s van de leerkracht en zo kunnen de kinderen thuis nog een keer naar een verhaal luisteren in het Nederlands.
Ook leuk: Geef het instructieboek mee met de logeerbeer.
Het instructieboek is ook prima thuis te gebruiken. Plaats video’s op het boek en je kunt kinderen met een gerust hart een video laten kijken. Het voordeel: Geen reclames en de kinderen kunnen maar 5 video’s bekijken.
Het instructieboek heeft geen WiFi of Bluetooth. Je verbindt het boek met een kabel aan de computer om video’s erop te plaatsen.
Wanneer je het Instructieboek dichtdoet is het direct uit. Hierdoor gaat de batterij bij mij in de klas zo een week mee. In de praktijk moet je het instructieboek na een paar uur kijken weer opladen.